Varför leasa en elbil?

Mercedes-EQB-man-laddar-sin-bil

Fördelar med privatleasing av elbil

I dagens alltmer medvetna samhälle där hållbarhet och miljövänlighet är högt prioriterade, har elbilar blivit det naturliga valet för många bilägare och förare runt om i världen. Det finns flera påtagliga fördelar med att välja en elbil, särskilt när det kombineras med privatleasing. Vi kommer nedan nämna några av de mest övertygande skälen till att allt fler väljer att göra övergången till elbilar genom privatleasing.

Lägre driftskostnader

Elbilar är ekonomiskt fördelaktiga. De kräver mindre pengar för drift än bensin- och dieselbilar. Du sparar på bränsle då el är billigare än bensin, och elbilar har färre rörliga delar som behöver underhåll. Generellt kräver elbilen mindre regelbunden service men däremot så brukar service oftast ingå i leasingavgiften.

Förmånlig årsskatt

Då fordonsskatt baseras på utsläppsvärdet av koldioxid (CO2) så har elbilar en låg årlig skatt. I dagsläget har elbilen endast en skatt på 360 kronor per år. I en privatleasing så är det leasingtagaren som betalar fordonsskatten. Detta är för att hos transportstyrelsen så står brukaren i en leasing som ägare och därav måste ägaren ansvara för fordons- och trängselskatt.

Kostnadseffektivitet

Elbilar kan verka dyra vid första anblicken, men räknar du in skatt och bränslekostnader blir ofta drift och omkostnader per månad bättre. Då elpriset per kilowattimme generellt är lägre än priset på bensin eller diesel. I en privatleasing där du betalar månadsvis i stället för att köpa bilen för ett stort belopp så är det bra att jämföra TCO (Total Cost of Ownership) på olika elbilar mot en traditionell bil och se vad månadskostnaden ungefär skulle landa på. Ibland så är månadsutgifterna på bilen bättre än man tror.

Jämför gärna våra elbils erbjudande här, och kontakta oss gärna om du önskar hjälp.

Det miljövänliga valet

Elbilar har knappt något utsläpp av koldioxid och skadliga partiklar vilket gör dem till ett miljösmart alternativ för vår planet. Väljer du även att ladda med grön el så har elbilarna inga utsläpp under drift. Genom att köra en elbil bidrar du även till en bättre luftkvalitet och bullermiljö särskilt i städerna. Värt att nämna att elbilar och batterier hela tiden blir smartare och mer effektiva som bidrar till ett mindre klimatavtryck.

Tyst och modern teknologi

En av de mest fascinerande fördelarna med elbilar är deras tysta drift och banbrytande teknik. Med sina elektriska motorer är elbilar praktiskt taget ljudlösa, vilket ger dig en bekväm körupplevelse. Särskilt om man vill lyssna på musik eller prata med sina vänner. Viktigt att tänka på är att människor runt om i trafiken kanske inte hör dig lika bra som i en bil med traditionell motor.

Däremot är elbilen ofta utrustad med den senaste moderna tekniken. Avancerade säkerhetsfunktioner, som kollisionsvarningssystem är standard i många elbilar. Dessa funktioner ökar både föraren och passagerarnas säkerhet och minimerar risken för olyckor.

Även infotainmentsystemen i elbilar är vanligt vis av hög kvalitet och ger dig tillgång till en mängd underhållningsalternativ. Du kan ansluta din smartphone för att lyssna på musik, navigera eller använda appar direkt från din elbil.

Viktigt att tänka på

Fördelarna med att leasa elbil kan variera beroende på ditt geografiska område, tillgängliga laddningsmöjligheter och personliga preferenser. Innan du väljer att skaffa en elbil är det viktigt att noggrant utvärdera dina specifika behov och förhållanden.

Har du några funderingar om elbilar eller önskar hjälp att hitta rätt bil för dig så finns vårt team tillgängligt för att ge dig ytterligare information. Kontakta oss på info@carplus.se och på chatten under vardagar.

Länk till våra elbilar
Länk till våra kampanjer

Läs även vårt blogginlägg om: ”Privatleasing jämfört med bilköp”

__________________

2023-09-28