Sant eller falskt angående privatleasing

Sant-eller-falskt-privatleasing

Jag behöver ha en fast inkomst för att ingå i ett leasingavtal

Sant. För att säkerställa din ekonomi och att du har råd med en privatleasing så krävs det oftast att du har någon form av fast inkomst. Alla leasingföretag har olika villkor för de kriterier som krävs för att ingå i ett leasingavtal men de vanligaste är att du behöver redovisa en inkomst och att en kreditupplysning görs.

Jag kan häva avtalet i förtid

Sant och falskt. Många gånger går det tyvärr inte att säga upp leasingavtalet innan leasingtiden löpt ut. Du har inte heller enligt någon lag rätt att säga upp det. Leasingavtalen ser olika ut hos alla företag så det är viktigt att kolla upp vad som står i just ditt avtal.

Hos oss på Carplus har du alltid rätt att säga upp leasingavtalet i förtid, men det är dock förknippat med en kostnad. Efter det första leasingåret betalar du en kostnad på 40% av kvarstående belopp. Ett alternativ till att säga upp avtalet är att hitta en person som kan tänka sig ta över ditt pågående leasingkontrakt. Då görs en överlåtelseförfrågan till levererande återförsäljare och en kreditprövning genomförs på personen som kan tänka sig ta över bilen. En administrativ avgift tillkommer. Vill du veta mer om hur vi förhåller oss till uppsägning av leasingavtalet så har vi en FAQ som informerar om det.

Fordonsskatt ingår i privatleasingavtalet

Falskt. Fordonsskatten betalas i de flesta fall alltid utav leasingtagaren. Ett tips är att välja en el- eller hybridbil då dessa omfattas av bonus malus vilket innebär att fordonsskatten är lägre.

Det är okej att ha djur i bilen

Sant. I de flesta leasingavtal är det okej att ha djur i bilen så länge det sköts på rätt sätt. Det viktiga är att bilen återlämnas i rätt skick utan spår av att det har varit djur i bilen under leasingperioden. För att vara extra säker på vad som gäller så ta en extra titt i skötselmanualen. Hos oss på Carplus välkomnar vi varmt djur i bilen, självklart ska alla familjemedlemmar få åka med i bilen.

Jag måste binda upp mig på 3 år

Sant och falskt. Den allra vanligaste leasingperioden som erbjuds är 36 månader med 1500 mil/år. Det finns företag som erbjuder kortare leasingperioder så som 24 månader men oftast inte under det. Körsträckan brukar vanligtvis ligga på mellan 1000 och 2000 mil/år.

På Carplus har alla våra leasingavtal på nya bilar har en bindningstid på 36 månader (med vissa undantag med alternativ på 24 månader, exempelvis MG). Vi erbjuder dock kortare tid på våra pre-owned bilar som är våra lätt begagnade bilar och har varit i trafik i mindre än ett år. Dessa leasingavtal har en bindningstid på 18 månader. Perfekt om du har ett lite mer flexibelt liv och inte vill binda upp dina tre kommande år med en bil. Vem vet, kanske du får för dig att flytta till Italien efter ett år, då är det mer fördelaktigt att ha kortare tid kvar på leasingavtalet.

Jag får inte övningsköra med en leasingbil

Falskt. I majoriteten av alla leasingavtal går det jättebra att övningsköra med leasingbilen så länge leasingtagaren av bilen är handledare för den som övningskör. Självklart vill även vi på Carplus vara bidragande till att fler har möjlighet att ta körkort och att kunna övningsköra. Vi välkomnar varmt nya körare på vägarna.

Intresserad av ett leasingavtal hos Carplus? Kolla in hur det fungerar här eller kontakta oss i chatten så vägleder vi dig!