Populäraste privatleasingbilarna på Carplus 2019

Fiat_Tipo_en-kväll-i-europa

Halvårsskiftet har passerat och vi kan konstatera att intresset för privatleasing och vårt erbjudande om ett ”bekymmerslöst bilägande” fortsätter att öka. I princip varje ny månad slår vi rekord i antalet leveranser av nya och nästan nya privatleasingbilar. Vilket vi såklart tycker är väldigt roligt!

Här är en topplista på de 5 populäraste bilmodellerna på privatleasing hittills i år hos oss på Carplus.se:
  1. Fiat Tipo
  2. Nissan Qashqai
  3. Honda Civic
  4. Kia Ceed/Pro-Ceed
  5. Kia Niro/e-Niro

1. Fiat Tipo

Populäraste privatleasingbilen och topplistans etta hittils iår är vår prisvärda familjebil Tipo från Fiat.  En liten kombi som passar de flesta. Fiat Tipo kommer med ett lågt pris och ett förhållandestort utrymme. Det är inte konstigt att förstå varför många av våra kunder väljer denna italienare. Innehåller i grundutförande allt som man förväntar sig + exempelvis smidiga Apple Carplay (från Lounge i MY18) med spegling av mobiltelefonen.

Fiat Tipo

2. Nissan Qashqai

På andraplatsen hittar vi stadsuven som ser relativt stor ut, men är liten och smidig. Inte heller svårt att förstå varför så många väljer denna japanska favorit-SUV. En modell som vi under året haft otroligt bra kampanjer på. Just nu ingår metallic utan kostnad på kampanjmodellen DIG-T 140hk manuell 6-vxl N-Connecta. (Det går att uppgradera till Tekna och Tekna+)

nissan-qashqai-från-sidan-med-vit-bakgrund

3. Honda Civic

Honda

Sportiga Honda Civic – en framgångssaga på Carplus. På tredjeplatsen hittar vi det japanska bilmärket som i Sverige normalt sätt hamnar långt ner på svenska topplistor. Med hjälp av våra otroliga kampanjer och en leverantör som förstått potentialen i denna bilmodell och bilmärke, som i Asien är väldigt populär. Så har våra kunder också upptäckt vilken otroligt prisvärd och sportig bil som vi har i vårt privatleasing-sortiment. Honda Civic finns hos oss med både manuell och automatisk växellåda och i flera utrustningsnivåer och färger. Även när det gäller motoralternativ så finns också flertalet alternativ, 1.0 Bensin med 129hk, 1.6 D 120 hk Elegance Navi som finns som tillval på grundbilen samt 1.5 VTEC Turbo 182hk som är ett eget erbjudande på Carplus.se.

4. Kia Ceed / ProCeed

kia-proceed-gt-deluxe-white

Först på fjärdeplatsen hittar vi svenskarnas nya favorit, Kia Ceed. (Vi har inkluderat 5-d,  Sportswagon, Pro-Ceed i statistiken) Tillverkad av koreanska Kia som på senare år blivit känd för att tillverka prisvärda bilar av hög kvalité. Kia Ceed finns i flera olika utförande från den lite mindre 5-dörrars till den lite större Sportswagon och slutligen nya ProCeed med sportig design.

5. Kia Niro

kia-niro-plug-in-hybrid-snow-white-pearl

Även på femteplatsen hittar vi Koreanska Kia, här med bilmodellen Niro som på senare tid fått ett rejält uppsving framförallt för deras breda utbud av olika motoralternativ med låga eller inga koldioxidutsläpp. I början av året lanserades Kia e-Niro som är en ren elbil med räckvidd på upp till 455km, efterfrågan på denna modell har varit mycket hög men pga. långa leveranstider syns det tyvärr ännu inte i vår statistik. En gissning är dock att modellen kommer klättra på topplistan framöver.

Det är istället plug-in varianten som varit varit storsäljaren och gjort att den hamnar på topp 5, vid sidan av bensin och el hybriden som 2017 satte Guiness Världsrekord i låg bränsleförbrukning bland hybrider. Precis som på övriga modeller finns det ett antal tillval, uppgraderingar och färger att välja på under varje variant!

På plats 6-7-8

Tätt efter Kia Niro kommer bilmodeller som Citroen C3, Renault Clio och Fiat 500. Kanske ser vi någon av dessa klättra innan årskiftet? Eller så kanske det kommer någon annan bilmodell att utmana topp 5? Oavsett så ska det bli spännande att föllja! Följ oss gärna du också på Facebook eller Instagram för att få de senaste nyheterna, artiklarna och inspiration.